Fietsen in Drenthe

De uitgestrekte weilanden, diverse natuurgebieden, vele bossen, het veenlandschap en de mooie dorpjes maakt fietsen in Drenthe een avontuurlijk uitstapje. Drenthe is een prachtige fietsomgeving. Vanaf Drents Genieten Vakanties fiets je direct door het ‘ platteland’. Je kan ook je fiets op de auto binden, naar een mooi natuurgebied rijden en de fietsroute daar starten. We geven 4 tips omtrent fietsen tijdens je verblijf bij Drents Genieten!

Fietsroutes

De omgeving ontdekken tijdens je verblijf? Marketing Drenthe heeft verschillende fietsroutes op een rijtje gezet. In de buurt van Drents Genieten Vakanties blijven? Kies dan een route in de Hondsrug omgeving. Uiteraard kan je ook een fietsen in een Drents natuurgebied!

Hunebedroute

 Wil je cultuur combineren met fietsen? Wij hebben alvast een hunebedfietsroute voor je samengesteld. De fietsroute is 40 kilometer lang! Halverwege kan je even uitrusten bij de Kippesthee onder het genot van een bakje koffie met heerlijk, ambachtelijk gebak.  

Tabaks Fietsverhuur

Tijdens je verblijf de omgeving ontdekken op een elektrische fiets? Tabak Fietsverhuur beschikt over elektrische fietsen. Bij Tabaks Fietsverhuur zijn fietsroutes aanwezig. Neem contact op via: 06-11101072.

Mountainbiken in Drenthe

Naast de gewone fietsroutes is Drenthe ook een mooie provincie om te mountainbiken! Wij zetten alvast de mooiste mountainbike routes op een rij.

1. Borger-Odoorn

Route van 46km

Een uitdagende route door verschillende natuurgebieden op 28km afstand van Drents Genieten Vakanties

 

2. Exloo

Route van 37km

Een route door Boswachterij Exloo. Een prachtig natuurgebied van Drenthe op 21km afstand van Drents Genieten Vakanties.

 

3. Sleenerzand

Route van 30km

Deze route is perfect voor een actief dagdeel tijdens een kort verblijf. De route begint vanaf je chalet en gaat door het natuurgebied Sleenerzand.

4. Emmen Grote Rietplas

Route van 15km

Op 10km fietsafstand van Drents Genieten Vakanties. Een korte route door bos en langs het water. Perfect als je de auto wil laten staan.