IMG_9891-1980x1320

Huur een fiets & geniet!

Vanaf nu kun je ook bij ons terecht als je erop uit wilt trekken op de fiets. Reserveer een fiets en deze wordt naar je chalet gebracht.

We zijn bezig om routes voor je uit te stippelen. De eerste route (23 km) die we in kaart brachten, gaat zuidwaarts. Door landerijen naar twee markante Drentse dorpen: Dalen & Wachtem. Hou je van vergezichten en alle rust en ruimte om je heen? Dan is dit een goed fietstochtje voor jou. Allereerst fietsten we door de landerijen naar Dalen, je vindt er gezellige horeca, met fijne terrassen (die tijdens onze tocht helaas dicht waren i.v.m. Corona).

Dalen is een middeleeuws esdorp ten noorden van de stad Coevorden. Het dorp bestond al in 1276, bewoond werd het gebied al in de prehistorie. Dalen was altijd een landbouwdorp, maar vanwege de rust wonen er tegenwoordig steeds meer forensen. In 2019 telde het dorp zo’n vierduizend inwoners.

Na een stop in Dalen fietsten we door naar het pittoreske Wachtum. Daar lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De mooie Saksische boerderijen tekenen zich af tegen de horizon als we het dorpje naderen. Als op een schilderij torent de molen boven alles uit. Vanuit Wachtum meandert het fietspad over en langs water terug naar Erm.

We hebben genoten van de herfstkleuren, de stilte, overvliegende ganzen en andere trekvogels en natuurlijk de prachtige Esdorpen. Volgende keer fietsen we de andere kant op: naar de bossen en de hunebedden. Wordt dus vervolgd!

Kom je bij ons verblijven? We zorgen dat we binnenkort enkele fietsroutes hebben uitgeschreven met behulp van de fietsknooppunten, deze liggen dan op jou te wachten in het vakantiechalet van jouw keuze.

Veel fietsplezier in ons mooie Drenthe!

Drents Genieten © 2019 – 2022

Website door impWeb: websites met impact!