Uit Tips

Bezorgservice

Ontbijt, Lunch, High-Tea & BBQ Service

Maak uw luxe vakantie compleet met een ontbijt, lunch, High Tea of BBQ-pakket. Bestel de gewenste maaltijd bij onze partner Moontje.

U kunt ook een drie gangen diner bestellen. Dit kan alleen in combinatie met een massage. Reserveer via 0611007027 of info@moontje.nu.

Wellness & Massage

Wilt u helemaal tot rust komen? Maak uw luxe vakantie compleet met wellness en massage. Geniet van een ontspannings- of bamboe massage. Massages zijn goed voor lichaam en geest. Ook geven massages weer energie en kracht. Last van uw spieren? Trigger Point Therapie zorgt voor een pijnvrij en ontspannen lichaam. Stap daarna in de jacuzzi om een optimale wellness vakantie te beleven!

Reserveer een plekje en de chalet wordt omgetoverd in massagestudio. Genieten van een drie gangen diner? Kies voor dineren & masseren. Neem na de massage plaats aan een opgedekte tafel en smullen maar! Monica en haar team zorgen voor een uniek me-time moment.

faciliteitenvoorjaar

Touren in Drenthe

De wind in de haren en ontspannen onderweg zijn? Huur dan een e-chopper!

Touren in Drenthe, verhuurt e-choppers met en zonder routes. De verhuur locatie bevindt zich op 20 minuten rijafstand. Duik de natuur in of neem een kijkje in Emmen. Dat wordt een heerlijk dagje! 

Cultuur

Rondom ons is verrassend veel te zien en te beleven. Zo zijn er musea met wisselende en vaste tentoonstellingen, presentaties en activiteiten. Openlucht musea die laten zien hoe onze voorouders leefden in het Drentse land. Maar ook zijn er bijzondere galerieën en verrassende buitentuinen te bezoeken. En dan hebben we het nog niet eens over alle kleinere, maar even leuke en verrassende initiatieven die door particulieren en ondernemers worden georganiseerd. We hebben enkele handige websites en die van interessante cultuuraanbieders op een rijtje gezet.

Wildlands

Jouw vakantieoord ligt dichtbij Emmen. Emmen stond vroeger bekend om het ‘Noorder Dierenpark’. Sinds enkele jaren is dit park verhuist naar een andere locatie, maar nog wel steeds dichtbij het centrum van het stadje. Het park heeft de naam ‘Wildlands’ gekregen. Het is een dierenpark nieuwe stijl geworden. Alle dieren leven er in een omgeving die zoveel mogelijk op hun oorspronkelijke habitat lijkt. Zo lopen de olifanten in een tropisch gebied waar ze zo nu en dan een bad kunnen nemen en slingeren apen in bomen, waarin hun voorouders ook op zoek waren naar een lekker kostje. Het leuke is dat jij als bezoeker je ook in het oorspronkelijke landschap van de dieren waant: zo ben je heel dichtbij, toch ver op reis!

Waterpret & actie!

Op loopafstand van de chalets is een heerlijk strand met zwemwater. De echte sportievelingen kunnen ook de ski’s onderbinden en over het water zoeven met de waterskibaan. Vanaf het gezellige terras van de Ski Shop kun je de skiërs aanmoedigen. Vanuit de Ski Shop worden ook paintball activiteiten georganiseerd. Trek gekregen van alle actie? Dan is het lekker eten bij het restaurant Woodstock, direct naast de shop, met een originele menukaart met ‘sharing’ gerechten. Dichtbij het hoofdstrand kunnen kinderen overdekt spelen bij Dol-Fijn. Een fijne toevoeging op een dag met minder mooi weer.

Fietsen

Stap direct vanuit het chalet op de fiets en start bij fietsknooppunt 27, vanuit daar kun je met behulp van een dicht en verrassend fietsknopennetwerk de mooiste routes uitzetten. Er zijn al mooie rondjes van 20 kilometer lang te ontdekken. De ANWB helpt je graag alvast een route van te voren te plannen, dat kan via deze website.

De Fietsersbond heeft een route uitgestippeld van ruim 50 kilometer die ook langs het vakantiepark loopt. De titel is de Ellerveldsroute. Laat je door bossen, langs hunebedden door weilanden en langs schaapskuddes leiden! Onderweg kom je ook leuke terrassen tegen om een pauze in te lassen.

UNESCO Geopark

We zijn er trots op dat onze regio de status van UNESCO Geo Park heeft gekregen, onder de naam De Hondsrug. Het unieke landschap is afwisselend en als je goed leert kijken, kom je erachter hoe het is ontstaan. De afwisseling in hoogte geeft aan hoe de gletsjers zich duizenden jaren geleden hebben verplaatst. Informatie via borden die je onderweg tegenkomt in het landschap vertellen veel. Zo kun je onderweg, te voet of op de fiets , heel wat leren van over hoe landschappen in de loop van eeuwen zich vormen. 

Benieuwd welke routes er allemaal zijn uitgezet voor wandelaars en fietsers?

Wandelen

Rondom de chalets van Drents Genieten zijn er verschillende landschappen wandelend te ontdekken. De bossen met de heide, waar ook de Hunnen duizenden jaren geleden indrukwekkende gedenktekens in de vorm van hunebedden hebben achter gelaten. Het veen, waarop honderd jaar geleden nog hard werkt gewerkt en dat nu een eigen karakter laat ziet met unieke planten en bloemen. Deze landschappen zijn binnen een kwartiertje met de auto te bereiken.

We bevinden ons niet voor niets in de gemeente met de slogan ‘Magisch Drenthe’. Vanuit dit thema start een prachtige 7 kilometer lange wandeling dichtbij: