Wandelen

Wandelen in Drenthe

De uitgestrekte weilanden, diverse natuurgebieden, vele bossen en het veenlandschap. Wandelen in Drenthe verveeld nooit! Direct vanuit je chalet maak je al een mooie wandeling. Ga je langs het water, de uitgestrekte weilanden of door het bos? We geven 4 tips voor een wandeling van ongeveer 5 km. Liever een grote wandeling of een natuurgebied ontdekken? Ook daarover geven we tips. 

4 wandeltips in de directe omgeving

Trek je wandelschoenen aan en begin de dag met een mooie wandeling. 

Boswandeling

Ongeveer 2,5 km

Loop richting de poort. Sla vervolgens rechtsaf het bos in. Kies je eigen route of volg de gele paaltjes!

 

 

Weilandwandeling

Ongeveer 6 km

Loop richting de ingang, achter de horeca, bij het water. Sla links af en vervolgens bij 4 

‘kruispunten’ rechtsaf. Wist je dat je bij deze route een stukje van het Pieterpad loopt?

Wandeling om het water

Waterwandeling

Ongeveer 4 km

Deze route is perfect voor een ochtend wandeling. De route begint vanaf je chalet en gaat rondom het water. Maak een tussenstop voor een kopje koffie bij Nappie Beach.

 

Zandgat Nieuw-Amsterdam

Ongeveer 5 km

Op 10 min rijafstand is het Zandgat in Nieuw-Amsterdam gelegen. Dit is een perfecte ronde om het water. Honden mogen hier los lopen en zwemmen! 

Wandelroutes

De omgeving ontdekken tijdens je verblijf? Marketing Drenthe heeft verschillende wandelroutes op een rijtje gezet. Uiteraard kan je ook prachtige wandeling maken in een Drents natuurgebied!

Wandelen in een Drents Natuurgebied

 Wil je een van de mooie natuurgebieden in Drenthe ontdekken? Veel van de natuurgebieden zijn geschikt voor een korte of lange wandeling.